alba ja tennarit

Rippikoulu alkaa!

Simon seurakunnan rippikoulu alkaa Simon kirkossa sunnuntaina 12.9. klo 11 sanajumalanpalveluksella sekä info- ja ilmoittautumistilaisuudella.   Tänä lukuvuonna rippikouluun kutsutaan vuonna 2007 tai aikaisemmin syntyneitä nuoria.

Sanajumalanpalveluksen ja ilmoittautumisen yhteydessä pidetään infotilaisuus, jossa kerrotaan tärkeää informaatiota tulevasta rippikoulusta, sen aikatauluista ja käytännöistä. Tilaisuudessa vanhemmilla on mahdollisuus keskustella opettajien kanssa myös henkilökohtaisesti, joten vanhempien osallistumien on toivottavaa.

Pyydämme Teitä tutustumaan aikatauluun ja huomioimaan mahdolliset harrastusmenot sekä lomamatkat, koska opetuksessa on oltava läsnä rippikoulupäivinä. Ilmoittautumisen jälkeen meille selviää rippikoulualisten lukumäärä ja se toteutammeko opetusta yhdessä vai kahdessa opetusryhmässä.

Rippikoulu huipentuu 7.8.2022 järjestettävään konfirmaatioon sekä nuorisokeskus Pikku-Syötteellä heinä-elokuun vaihteessa järjestettävään leirikouluun.

Rippikoulun aikataulu 2021-2022

Syksy 2021

Su 12.9.           Sanajumalanpalvelus + ilmoittautumistilaisuus / Kirkko                   klo 11

Su 17.10.        Messu Kirkko / Kirkkovuosi + liturgiset värit                                            klo 10 - 13

Su 21.11         Sanajumalanpalvelus, Kirkko / Kirkkohistoria + Hautausmaa        klo 10 - 13

La 27.11.        Opetusryhmä 1, Srk-keskus / Raamatun kertomukset                          klo 9 -15

(La 4.12.         Opetusryhmä 2, Srk-keskus / Raamatun kertomukset                          klo 9 – 15)

Su 5.12.           Sanajumalanpalvelus, Srkk / Hiippakunta, rovastikunta, srk            klo 10 - 13

Kevät  2022

Su 16.1.           Messu, Kirkko / Urut ja kirkkomusiikki                                                        klo 10 – 13

Su 6.2.              Messu, Seurakuntakeskus / YV-keräys alkaa                                             klo 10 – 13

La 19.3.           Opetusryhmä 1, Srk-keskus / YV-tapahtuma                                            klo 9 – 15

(La 26.3.         Opetusryhmä 2, Srk-keskus / YV-tapahtuma                                            klo 9 – 15)

Su 10.4.           Messu, Kirkko / Lähijaksoinfo                                                                          klo 10 - 13

Lähijakso ja konfirmaatio

Leirikoulu järjestetään Nuorisokeskus Pikku-Syötteellä 30.7. – 5.8.2022.  Leirikoulun osallistumismaksu on 100€ / leiriläinen.

Konfirmaatioharjoitukset sekä valokuvaus ovat kirkossa la 6.8.2022 klo 15-18 ja konfirmaatiomessua vietetään sunnuntaina 7.8.2022 klo 11.

____________________________________________________________________________________________________________

Merkkivihko ja ulkoläksyt

Rippikoulun alussa jaetaan merkkivihko, jossa on kuusi tyhjää viivaa. Jokaisesta rippikoulusunnuntaista tulee vihkoon leima. Mikäli olet poissa yhteisistä opetusjumalanpalveluksista, sinun tulee korvata poissaolosi korvaavien tehtävien lisäksi osallistumalla itsenäisesti vapaavalintaiseen seurakunnan tilaisuuteen. Jokainen huolehtii, että merkkivihossa on kuusi (6) merkkiä ennen leirijakson alkua. Poissaoloista annetaan korvaavia tehtäviä, jotka ovat nähtävillä seurakunnan nettisivuilla.

Merkkivihon takaa löytyvät myös rippikoulun ulkoläksyt. Sinun tulee opetella ulkoa Herran siunaus, Uskontunnustus, Pienoisevankeliumi ja Isä Meidän -rukous.

Ulkoläksyt

Nämä sinun on hyvä opetella ulkoa jo vaikkapa ennen leirin alkua.

Isä meidän -rukous

Herran siunaus