alba ja tennarit

Rippikoulun aikataulu 2021-2022

Syksy 2021

Su 12.9.           Sanajumalanpalvelus + ilmoittautumistilaisuus / Kirkko                      klo 11

Su 17.10.        Messu Kirkko / Kirkkovuosi + liturgiset värit                                            klo 10 - 13

Su 21.11         Sanajumalanpalvelus, Kirkko / Kirkkohistoria + Hautausmaa           klo 10 - 13

La 27.11.        Srk-keskus / Raamatun kertomukset                                                         klo 9 -15

Su 5.12.           Sanajumalanpalvelus, Srkk / Hiippakunta, rovastikunta, srk            klo 10 - 13

Kevät  2022

Su 16.1.           Messu, Kirkko / Urut ja kirkkomusiikki                                                        klo 10 – 13

Su 6.2.              Messu, Seurakuntakeskus / YV-keräys alkaa                                             klo 10 – 13

La 19.2.           Srk-keskus / YV-tapahtuma                                                                               klo 9 – 15

Su 10.4.           Messu, Kirkko / Lähijaksoinfo                                                                          klo 10 - 13

Lähijakso ja konfirmaatio

Leirikoulu järjestetään Nuorisokeskus Pikku-Syötteellä 30.7. – 5.8.2022.  Leirikoulun osallistumismaksu on 100€ / leiriläinen.

Konfirmaatioharjoitukset sekä valokuvaus ovat kirkossa la 6.8.2022 klo 15-18 ja konfirmaatiomessua vietetään sunnuntaina 7.8.2022 klo 11.

____________________________________________________________________________________________________________

Merkkivihko ja ulkoläksyt

Rippikoulun alussa jaetaan merkkivihko, jossa on kuusi tyhjää viivaa. Jokaisesta rippikoulusunnuntaista tulee vihkoon leima. Mikäli olet poissa yhteisistä opetusjumalanpalveluksista, sinun tulee korvata poissaolosi korvaavien tehtävien lisäksi osallistumalla itsenäisesti vapaavalintaiseen seurakunnan tilaisuuteen. Jokainen huolehtii, että merkkivihossa on kuusi (6) merkkiä ennen leirijakson alkua. Poissaoloista annetaan korvaavia tehtäviä, jotka ovat nähtävillä seurakunnan nettisivuilla.

Merkkivihon takaa löytyvät myös rippikoulun ulkoläksyt. Sinun tulee opetella ulkoa Herran siunaus, Uskontunnustus, Pienoisevankeliumi ja Isä Meidän -rukous.

Korvaavat tehtävät

Hyvä rippikoululainen!

Voit korvata poissaolosi tekemällä poissaolokertaan liittyvät korvaavat tehtävät, jotka päivittyvät tämän otsikon alle rippikoulun edetessä. Huomioithan tehtäviä suorittaessasi, että liian suppeat tai olennaisilta osiltaan puutteelliset vastaukset johtavat tehtävän suorittamiseen uudelleen. Palauta tehtävä rippikoulun opettajalle omalla nimelläsi varustettuna.

Mikäli olet poissa yhteisistä opetusjumalanpalveluksista, sinun tulee korvata poissaolosi korvaavien tehtävien lisäksi osallistumalla itsenäisesti vapaavalintaiseen seurakunnan tilaisuuteen. Jokainen huolehtii, että merkkivihkossa on kuusi (6) merkkiä ennen leirijakson alkua.

Mikäli sinulla on kysyttävää, ole rohkeasti yhteydessä rippikoulun opettajiin.

Su 17.10.2021 Messu, Kirkko / Kirkkovuosi

Ota selvää ja vastaa seuraaviin kysymyksiin:

1. Kirkkovuoden liturgiset värit ja niiden merkitys?

2. Mistä kirkkovuosi alkaa ja mitkä ovat mielestäsi suurimpia kirkollisia juhlia?

2. Ristin merkitys?

3. Mikä on krusifiksi?

4. Seurakuntakeskuksen alttaritaulun sanoma mielestäsi?

5. Kerro mitä kirkon alttaritaulu esittää?

Su 21.11. Sanajumalanpalvelus, Kirkko / Kirkkohistoria

Etsi netistä vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

1. Minä vuonna Simon kirkko on valmistunut ja paljonko kirkkoon mahtuu väkeä?

2. Mitä Simon kirkon alttaritaulu esittää. Kuvaile ketä taulussa on?

3. Montako hautausmaata Simon seurakunnassa on ja missä ne sijaitsevat?

4. Mitä suntio tekee Jumalanpalveluksen/messun aikana?

5. Mitä töitä seurakuntamestarille kuuluu Simon seurakunnassa?

Ulkoläksyt

Nämä sinun on hyvä opetella ulkoa jo vaikkapa ennen leirin alkua.

Isä meidän -rukous

Herran siunaus