alba ja tennarit

Aikataulu 2020-2021

Syksy 2020

To 17.9.           Info- ja ilmoittautumistilaisuus / Srkk                                                         klo 18

Su 20.9.           Sanajumalanpalvelus, Kirkko / Kirkkovuosi + liturgiset värit               klo 10 - 13

Su 4.10            Messu, Kirkko / Kirkkohistoria + Hautausmaa                                          klo 10 - 13

La 14.11.        Opetusryhmä 1, Srk-keskus / Raamatun kert. + Elokuva                        klo 9 -15

La 21.11.        Opetusryhmä 2 / Raamatun kert: Tehtävät jaettu koululla, itsenäinen suoritus

Su 13.12.        Hiippakunta, rovastikunta, srk: Tehtävät jaettu koululla, palautus kirjekuoressa srk-keskukseen

Kevät 2021

Su 7.2.         Yhteisvastuu: Tehtävät jaettu koululla, palautus kirjekuoressa srk-keskukseen

Su 28.2.       Kirkko / Urut ja kirkkomusiikki: Facebook live + Oppitunti

La 20.3.       Opetusryhmä 1 / Itsenäisen suorituksen palautus 24.4. mennessä

La 17.4.       Opetusryhmä 2 / Itsenäisen suorituksen palautus 24.4. mennessä

Su 25.4.       Seurakuntakeskus / Lähijaksoinfo                     klo 10-13

• Leirikoulu la 31.7. – pe 6.8.2021 Nuorisokeskus Pikku-Syötteellä.
  • Konfirmaatioharjoitukset sekä valokuvaus kirkossa la 7.8.2021 klo 15-19.
  • Konfirmaatiomessu kirkossa su 8.8.2021 klo 11.

Korvaavat tehtävät

Hyvä rippikoululainen!

Voit korvata poissaolosi tekemällä poissaolokertaan liittyvät korvaavat tehtävät, jotka päivittyvät tämän otsikon alle rippikoulun edetessä. Huomioithan tehtäviä suorittaessasi, että liian suppeat tai olennaisilta osiltaan puutteelliset vastaukset johtavat tehtävän suorittamiseen uudelleen. Palauta tehtävä rippikoulun opettajalle omalla nimelläsi varustettuna.

Mikäli olet poissa yhteisistä opetusjumalanpalveluksista sinun tulee korvata poissaolosi korvaavien tehtävien lisäksi osallistumalla itsenäisesti vapaavalintaiseen seurakunnan tilaisuuteen. Jokainen huolehtii, että merkkivihkossa on kuusi (6) merkkiä ennen leirijakson alkua.

Mikäli sinulla on kysyttävää, ole rohkeasti yhteydessä rippikoulun opettajiin!

Su 20.9. Sanajumalanpalvelus, Kirkko / Kirkkovuosi

Ota selvää ja vastaa seuraaviin kysymyksiin:

1. Kirkkovuoden liturgiset värit ja niiden merkitys?

2. Mistä kirkkovuosi alkaa ja mitkä ovat mielestäsi suurimpia kirkollisia juhlia?

2. Ristin merkitys?

3. Mikä on krusifiksi?

4. Seurakuntakeskuksen alttaritaulun sanoma mielestäsi?

5. Kerro mitä kirkon alttaritaulu esittää?

Su 4.10. Messu, Kirkko / Kirkkohistoria

Etsi netistä vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

1. Minä vuonna Simon kirkko on valmistunut ja paljonko kirkkoon mahtuu väkeä?

2. Mitä Simon kirkon alttaritaulu esittää. Kuvaile ketä taulussa on?

3. Montako hautausmaata Simon seurakunnassa on ja missä ne sijaitsevat?

4. Mitä suntio tekee Jumalanpalveluksen/messun aikana?

5. Mitä töitä seurakuntamestarille kuuluu Simon seurakunnassa?

La 4.11. ja La 21.11. Srk-keskus / Raamatun kertomukset

Su 13.12. Sanajumalanpalvelus, Kirkko / Hiippakunta ja rovastikunta

Su 7.2. Seurakuntakeskus / Yhteisvastuukeräys

Su 28.2. Kirkko / Urut ja kirkkomusiikki

Etsi Wikipediasta URUT

Lue läpi ja vastaa kysymyksiin huolellisesti.

1. Missä tilaisuuksissa voit kuulla urkujen soittoa? Miten kuvailisit sitä? Missä kohdin jumalanpalveluksessa kuulet urkuja?
  1. Kuka oli suurin urkumusiikin säveltäjä Barokin (1600-1700 Luvulla) aikana? Voit mainita jonkun hänen säveltämistään urkuteoksista.
  1. Urkujen rakenteesta: - Missä urkujen ääni syntyy ts. mikä soi? Mistä materiaalista urkujen pillit on valmistettu? (riittää kaksi)
  1. Milloin urut hyväksyttiin jumalanpalvelus soittimeksi? (vuosiluku) Luettele merkittäviä urkuja Suomessa. (3 riittää) Missä päin Suomea järjestetään urkukilpailut?
  1. Missä sijaitsevat nykyiset suomen urkurakentamot ja minkä nimisiä ne ovat? (2)
  1. Kuuntele: J.S. Bach: Preludi C-duuri ja J.S. Bach: Air. Vertaa toisiinsa ja mieti millaiseen tilaisuuteen ne olisivat sopivat.

La 20.3. ja 17.4. Itsenäinen suoristus

Palautus 24.4. mennessä sähköpostitse virpi.rajaniemi@evl.fi

Ulkoläksyt

Nämä sinun on hyvä opetella ulkoa jo vaikkapa ennen leirin alkua.

Isä meidän -rukous

Herran siunaus