Simontie 6, 95200 SIMO

Seurakuntakeskus sijaitsee Simon Asemalla, kunnan keskustaajamassa. Seurakuntakeskus on otettu käyttöön vuonna 1984 ja sen on suunnitellut arkkitehti Matti Leiber.

Seurakuntakeskuksessa sijaitsevat kirkkoherranvirasto, taloustoimisto, diakoniatoimisto ja nuorisotoimisto sekä muiden työntekijöiden työtilat. Seurakuntakeskuksen kirkkosalissa vietetään jumalanpalvelusta joka toinen sunnuntai klo 11 alkaen.

Simon seurakuntakeskuksen historia: kirkkovaltuuston pj. Toivo Pirneskosken käyttöönottojuhlan juhlapuhe 15.10.2017

1980-luvulla aloitettiin Simon seurakunnan taloustoimikunnassa, kirkkoneuvostossa ja kirkkovaltuustossa keskustelu seurakuntakeskuksen rakentamisesta. Kirkkovaltuusto teki 7.12.1981 päätöksen tontin ostamisesta. Kirkkoneuvosto valitsi kokouksessaan 10.2.1983 seurakuntakeskuksen suunnittelutyötyhmän.

Seurakuntakeskuksen rakentamispäätös tehtiin suunnittelutyöryhmän ja kirkkoneuvoston esityksestä kirkkovaltuuston kokouksessa 26.5.1983.

Seurakuntakeskus otettiin käyttöön toukokuussa 1984.

Seurakuntakeskuksen sisäpuolen korjaustyö aloitettiin vuoden 2014 aikana ja pienen tauon jälkeen korjaustyön käsittely aloitettiin uudelleen vuonna 2016. Kesällä 2016 toteutettiin ensin koko seurakuntakeskuksen salaojitus, patolevytys ja uudet sadevesijärjestelmät, lisäksi uusittiin päiväkerhopäädyn vesikattolape pohjoispuolelta. Sisätilojen remontissa uusittiin kaikki ikkunat, sakastin ja kirkkosalin seinät maalattiin uudelleen, kirkkosalin lattia käsiteltiin hiomalla ja lakkaamalla.

Julkisivun ulkoseinään sijoitettiin kohdevalaistu risti.

Remontoidun Simon seurakuntakeskuksen messua ja käyttöönottojuhlaa vietettiin 15.10.2017. Messussa saarnasi kirkkoherra emeritus FT Seppo Lohi, liturgina toimi vs. kirkkoherra Marja-Riitta Ojala. Seurakunnan työntekijät avustivat eri palvelutehtävissä ja sitä seuranneessa käyttöönottojuhlassa. Käyttöönottojuhlan juhlapuheen piti kirkkovaltuuston pj. Toivo Pirneskoski. Käyttöönottojuhlan jälkeen remontoidussa seurakuntakeskuksessa pidettiin avoimet ovet, jolloin juhlavierailla oli mahdollisuus tutustua remontoituun seurakuntakeskukseen.

(Juhlapuheesta referoinut 15.10.2017 Marja-Riitta Ojala).

Kirkkoherranvirasto avoinna ma ja ke 9.00 -12.00.
Seurakuntakeskus avoinna tilaisuuksien aikana.

Lähetyspiiri

Lähetyspiiri kokoontuu kerran kuukaudessa. Piirissä kuullaan lähetystyöstä ja kerrotaan oman seurakunnan lähettien terveisiä eri puolilta maailmaa. Arvontaa ja kahvittelua lähetystyön hyväksi. Tervetuloa mukaan!

Musiikkia Ystävien seurassa

Kaikille ystävyyden merkeissä yhteinen musiikki-ilta Aseman seurakuntakeskuksella.
Tarjoiluna ystävänpäiväleivoskahvit.

Tervetuloa, kirkkokahvit.

Iltakerho kehitysvammaisille

Iltakerho kehitysvammaisille. Kerhossa tehdään yhdessä erilaisia asioita, esimerkiksi lauletaan, pelataan, leivotaan ja keskustellaan sekä nautitaan iltakahvit. Tervetuloa mukaan! Järjestää Diakoniatyö.

Kahviparkki

Kahviparkki on matalankynnyksen kohtaamispaikka joka kokoontuu kerran kuukaudessa. Ryhmässä käydään vapaata keskustelua kahvikupposen ääressä. Tilaisuus on maksuton. Järjestää Diakoniatyö.

Lähetyspiiri

Iltakerho kehitysvammaisille