Diakonia on kristilliseen uskoon ja lähimmäisenrakkauteen perustuvaa palvelua, rinnalla kulkemista eri elämänvaiheissa.

Raamattu opettaa meitä pitämään huolta toinen toisitamme.

Me ihmiset olemme usein toistemme tukena ja apuna arjessa ja haastavissa elämäntilanteissa. Välillä taas olemme toisen ihmisen tuen ja avun tarpeessa. Se on elämää. Jokainen meistä tekee diakoniaa ja sen lisäksi seurakunnassa toimii myös diakoniatyöntekijä. Diakoniatyöntekijän työ koostuu ihmisten kohtaamisista, kotikäynneistä, keskustelu- ja muusta avusta, ryhmien ohjaamisesta, hartaushetkistä, tapahtumista ja diakoniakasvatuksesta eli lähimmäisenrakkauteen kannustamisesta.

Ole yhteydessä seurakuntasi diakoniatyöntekijään, jos olet yksinäinen tai sinulla on huolia tai surua, tai kun koet olevasi vaikeuksiesi kanssa yksin ja tarvitset kuuntelijaa. Asiasi saa olla pienikin. Diakoniatyöntekijän kanssa voi keskustella myös, kun hengelliset kysymykset mietityttävät sinua. Apu on maksutonta, eikä kirkkoon kuulumista kysellä.

Diakoniatyöntekijä tavoitettvissa puh. 040 358 0790 tai ritva.lampela@evl.fi

Kaipaatko keskusteluapua. Ole yhteydessä diakoniatyöntekijään.

Hänet tavoitat numerosta 040 358 0790

Vallitsevan Coronaepidemian vuoksi olemme joutuneet perumaan kaikki diakoniatyön juhlat ja tilaisuudet.

Pyrimme huomioimaan kohderyhmäämme muilla keinoilla mm. jaamme syntymäpäivämuistamisia, joulun ruokapaketteja sekä jouluavustuksia niitä tarvitsevilla.

Vierailemme laitokissa ohjeiden sallimissa rajoissa.

Toivotamme siunattua alkavaa Adventin aikaa ja Jumalan varjelusta tähän aikaamme.

Ylijäämäruoan jako

K-market Simontorin lahjoittamaa ylijäämä ruokaa jaetaan sitä tarvitseville tiistaisin. Koronavirusepidemian ja hallituksen esittämän poikkeustilan vuoksi jaossa on tehty seuraava muutos: Ruoka-apua tarvitsevan tulee olla yhteydessä diakoniatyöntekijään puhelimitsi, mielellään maanantaihin mennessä. Puhelimessa sovitaan henkilökohtaisesti ruoan jakoon liittyvistä asioista.

Puhelin numero on 040 358 0790