Kastekaava

Kastekaava ja siihen liittyvät valinnat ja toiveet käydään aina yhdessä läpi papin kanssa pidettävän toimituskeskustelun yhteydessä. On tärkeää, että kaste on perheennäköinen ja kuuntelee niitä toiveita, joita perheellä on. Tämä kaava noudattaa toimitustenkirjassa olevaa ohjeistusta.               

 1.     Alkuvirsi
 2.     Alkusiunaus
 3.     Johdantosanat
 4.     (Psalmi)
 5.     Kysymys  tai kehotus
 1.      Ristinmerkki
 2.      Rukous
 3.      Raamatunluku
 4. Puhe
 5. Kastekäsky
 6. Uskontunnustus
 7. Kaste
 8. Esirukous  (ehdotus)

Äiti tai isä: Kiitämme sinua lapsestamme. Anna meille vanhemmille rakkautta ja viisautta, niin että osaisimme kasvattaa häntä tahtosi mukaan. Pidä hänestä huolta koko elämän ajan. Anna kotiimme anteeksiantavaa ja rohkaisevaa mieltä. Auta meitä vaikeuksissa niin, että eläisimme lähellä toisiamme ja sinua.

Joku kummeista: Auta meitä kummeja hoitamaan tehtäväämme niin, että ystävyytemme tähän lapseen kasvaisi ja lujittuisi. Opeta meitä olemaan perheen tukena kristillisessä kasvatuksessa ja etsimään yhdessä sinun apuasi.

Joku sisaruksista: Kiitos tästä pikkusiskosta/pikkuveljestä. Kiitos siitä, että saamme kasvaa yhdessä. Auta meitä pysymään aina läheisinä toisillemme.

Joku isovanhemmista: Kiitän sinua tästä lapsenlapsesta. Kiitos, että saamme nähdä hänessä luomistekosi ihmeitä. Varjele häntä kaikkina päivinä. Anna meidän kokea yhdessä iloa, läheisyyttä ja hellyyttä. Ole meidän turvanamme.

 1. Isä meidän
 2. Herran siunaus
 3. Virsi