Rippikoulun 2017-2018 aikataulu

Opetusjumalanpalvelukset ja lauantaikoulut
RIPPIKOULUN ALOITUSJUMALANPALVELUS
Su 8.10 kello 11-14.00 seurakuntakeskuksella. Pyydämme rippikoululaisia huoltajineen paikalle. Aloitusjumalanpalveluksen jälkeen rippikoulun vastuuhenkilöt esittäytyvät ja kertovat tulevasta rippikouluvuodesta. Rippikoululaisille jaetaan rippikoulupassit ja kerrotaan rippikouluun liittyvästä teologiasta ja käytännön asioista. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä. Paikalla ovat nuorisotyönohjaaja Virpi Rajaniemi, kanttori Raija Pilto ja vs. kirkkoherra Mari Ojala.

Lämpimästi tervetuloa rippikouluun! Siunattua rippikoulua teille kaikille!

Syksy 2017                                                                                Kevät  2018
Su 8.10.           Seurakuntakeskus /Aloitusjp.                       Su 14.1.           Kirkko
Su 29.10         Kirkko                                                               La 20.1.           Päiväryhmä / Srk-keskus
La 25.11.        Päiväkouluryhmä / Srk-keskus                     La 27.1.           Leiriryhmä / Srk-keskus
La 2.12.          Leiriryhmä / Srk-keskus                                Su 4.2.             Seurakuntakeskus
Su 10.12.       Kirkko                                                              Su 25.2.           Seurakuntakeskus
  • Kaikille yhteiset opetusjumalanpalvelukset klo 11-14 Kirkko / Seurakuntakeskus
  • Ryhmäkohtaiset lauantaikoulut klo 9 – 15 Aseman seurakuntakeskuksessa

Lähijaksovaihtoehdot ja konfirmaatio

Päiväkoulu

Päiväkoulu järjestetään hiihtolomaviikolla ma 5.3. – pe 9.3.2018 klo 9 – 15.  Aseman seurakuntakeskuksessa. Päiväkouluun ei järjestetä kuljetusta eikä

osallistumismaksua peritä.

Päiväkoulussa tarjotaan joka päivä lämmin ruoka.

Päiväkouluryhmän konfirmaatioharjoitukset ovat kirkossa la 10.3. klo 17 – 19 ja konfirmaatiota vietetään su 11.3.2018 klo 11.

Leirikoulu

Leirikoulu järjestetään kesäkuun alussa ma 4.6. – pe 8.6.2018 myöhemmin ilmoitettavassa leirikeskuksessa.

Leirille lähdetään maanantai-aamuna ja takaisin

kotiin saavutaan perjantaina. Leirikoulun osallistumismaksu kuljetus- ja majoituskustannuksista riippuen n. 50€ - 100€ / leiriläinen.

Leiriryhmän konfirmaatioharjoitukset ovat kirkossa la 9.6. klo 17 – 19 ja konfirmaatiota vietetään su 10.6.2018 klo 11.

Tiedotamme rippikoulun opetusjumalanpalveluksista nettisivivuillamme sekä Kirkkolaiva- seurakuntalehdessä.

Voitte olla vastuuhenkilöihin myös yhteydessä:

Virpi Rajaniemi, nuorisotyönohjaaja

puh: 040 358 0690

email: virpi.rajaniemi@evl.fi

Raija Pilto, kanttori

raija.pilto@evl.fi

Mari Ojala, vs. kirkkoherra

marja-riitta.ojala@evl.fi

Korvaavat tehtävät

Mikäli olit poissa rippikoulukokoontumisesta, on sinun tehtävä alla olevat tehtävät sekä korvattava poissaolosi osallistumalla itsenäisesti Jumalanpalvelukseen. Pohdi esitettyjä kysymyksiä ja vastaa avoimiin kysymyksiin kattavasti. Alla on eri rippikoulukokoontumisten tehtäviä, joten ole tarkkana että valitset oikeat tehtäbät. Tehtävän voi palauttaa Virpille.

Rippikoulumerkit

Rippikoulumerkkien kerääminen on tärkeä osa rippikoulua ja omaan seurakuntaan tutustumista. Rippikoulumerkkejä saa kaikista seurakunnan tilaisuuksista, jumalanpalveluksista ja toimituksista.

Puolet merkeistä (6 merkkiä) tulee kerätyksi kaikille yhteisistä opetus-jumalanpalveluksista ja ne merkitään ylös opettajien läsnäololistaan. Rippikoululaisten tulee itsenäisesti hankkia merkkivihkoon 6 merkkiä. Merkkivihko palautetaan täyteen kerättynä viimeistään lähijakson (leirin tai päiväkoulun) alkaessa.

Ulkoläksyt

Nämä sinun on hyvä opetella ulkoa jo vaikkapa ennen leirin alkua.

10 käskyä

Isä meidän -rukous

Herran siunaus

Kaste- ja lähetyskäsky

Rakkauden kaksoiskäsky

Pienois evankeliumi

Uskontunnustus

Ulkoläksyt löydät yhteen koottuna täältä.