Diakonia on kristilliseen uskoon ja lähimmäisenrakkauteen perustuvaa palvelua, rinnalla kulkemista eri elämänvaiheissa.

Raamattu opettaa meitä pitämään huolta toinen toisitamme.

Me ihmiset olemme usein toistemme tukena ja apuna arjessa ja haastavissa elämäntilanteissa. Välillä taas olemme toisen ihmisen tuen ja avun tarpeessa. Se on elämää. Jokainen meistä tekee diakoniaa ja sen lisäksi seurakunnassa toimii myös diakoniatyöntekijä. Diakoniatyöntekijän työ koostuu ihmisten kohtaamisista, kotikäynneistä, keskustelu- ja muusta avusta, ryhmien ohjaamisesta, hartaushetkistä, tapahtumista ja diakoniakasvatuksesta eli lähimmäisenrakkauteen kannustamisesta.

Työttömien ja eläkeläisten ruokailut järjestetään seurakuntakeskuksessa (tarkemmat ajankohdat löydät tapahtumista). Ruokailun jälkeen on mahdollista jäädä Seurakuntakerhoon, joka on eri-ikäisten aikuisten yhteinen kohtaamispaikka. Ohjelmassa vapaata seurustelua, kahvit, ajankohtaista ohjelmaa sekä arpajaiset.

Diakoniatyöntekijä vierailee laitoksissa ja ryhmäkodeissa, ja voi tulla sovittaessa kotikäynnillekin. Eri vuoden aikoina järjestetään yhteistyössä tapahtumia ja juhlia. Tiedot tapahtumista ilmoitetaan Kirkkolaiva-lehdessä. Jos haluat olla antamassa omaa aikaasi lähimmäisen hyväksi, diakoniatyössä on mahdollisuus toimia vapaaehtoisena erilaisissa palvelutehtävissä.

Ole yhteydessä seurakuntasi diakoniatyöntekijään, jos olet yksinäinen tai sinulla on huolia tai surua, tai kun koet olevasi vaikeuksiesi kanssa yksin ja tarvitset kuuntelijaa. Asiasi saa olla pienikin. Diakoniatyöntekijän kanssa voi keskustella myös, kun hengelliset kysymykset mietityttävät sinua. Apu on maksutonta, eikä kirkkoon kuulumista kysellä.

Vs. diakoniatyöntekijä Riikka-Sisko Tapojärvi on tavoitettvissa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin

puh. 040 358 0790 / riikka-sisko.tapojarvi@evl.fi

Diakoniapäivystys tiistaisin klo 10-12 (jouluun asti)

seurakuntakeskuksen diakoniatoimistolla,

sisäänkäynti päätyovesta.

Muuna aikana soita 040 358 0790 (ti, ke ja to)

Näkövammaisten joulujuhla Kemissä, Saarenottassa pe 14.12. klo 12-15, hinta 10€.

Ilmoittautumiset Riikka-diakonissalle puh. 040 358 0790 pe 23.11. mennessä.

Jos lähtijöitä, mennään yhteiskyydillä.

JOULUINEN RUOKA-APU

Simon seurakunta jakaa jouluavustuksena ruokakasseja vähävaraisille ja apua tarvitseville simolaisille.

Ilmoita avuntarpeesi ja yhteystietosi diakoniatyöntekijälle (työssä ti, ke ja to) joko käymällä diakoniatoimistolla tiistaisin klo 10-12,  soittamalla 040 358 0790 tai  laittamalla sähköpostia riikka-sisko.tapojarvi@evl.fi, viimeistään ma 10.12. mennessä.

Ruokakassien jakopäivä on ma 17.12. klo 13-16 seurakuntakeskuksessa.

Siunattua talven ja joulun odotusta!