Diakonia on kristilliseen uskoon ja lähimmäisenrakkauteen perustuvaa palvelua, rinnalla kulkemista eri elämänvaiheissa.

Raamattu opettaa meitä pitämään huolta toinen toisitamme.

Me ihmiset olemme usein toistemme tukena ja apuna arjessa ja haastavissa elämäntilanteissa. Välillä taas olemme toisen ihmisen tuen ja avun tarpeessa. Se on elämää. Jokainen meistä tekee diakoniaa ja sen lisäksi seurakunnassa toimii myös diakoniatyöntekijä. Diakoniatyöntekijän työ koostuu ihmisten kohtaamisista, kotikäynneistä, keskustelu- ja muusta avusta, ryhmien ohjaamisesta, hartaushetkistä, tapahtumista ja diakoniakasvatuksesta eli lähimmäisenrakkauteen kannustamisesta.

Diakoniatyöntekijä vierailee laitoksissa ja ryhmäkodeissa, ja voi tekee  sovittaessa kotikäyntejä. Eri vuoden aikoina järjestetään yhteistyössä tapahtumia ja juhlia. Tiedot tapahtumista ilmoitetaan seurakunnan verkkosivuilla ja KemiTornio-lehdessä. Jos haluat olla antamassa omaa aikaasi lähimmäisen hyväksi, diakoniatyössä on mahdollisuus toimia vapaaehtoisena erilaisissa palvelutehtävissä.

Ole yhteydessä seurakuntasi diakoniatyöntekijään, jos olet yksinäinen tai sinulla on huolia tai surua, tai kun koet olevasi vaikeuksiesi kanssa yksin ja tarvitset kuuntelijaa. Asiasi saa olla pienikin. Diakoniatyöntekijän kanssa voi keskustella myös, kun hengelliset kysymykset mietityttävät sinua. Apu on maksutonta, eikä kirkkoon kuulumista kysellä.

Diakoniatyö järjestää seurakuntakerhoja Seurakuntakeskuksessa, Simoniemen seurakuntakodilla ja Alaniemen kylätalolla. Kerhot kokoontuvat kolmen viikon välein. Kerhon ohjelmassa on hartaus, virsiä, laulua, yhteistä ohjelmaa, kahvittelua ja arvontaa. Kahvi + arpa maksavat 2,00 €.

Diakoniatyöntekijä Ritva Lampela on tavoitettvissa puh. 040 358 0790 / ritva.lampela@evl.fi

Kaipaatko keskusteluapua. Ole yhteydessä diakoniatyöntekijään. Hänet tavoitat numerosta 040 358 0790